Mini calzone z opiekacza
- Adrian .
- Jun 7, 2024
- 1 min read
Updated: Jun 19, 2024
Zapraszam Cię do sprawdzenia przepisu na mini calzone, danie to sprawdzi się świetnie o każdej porze dnia czy to na śniadanie, obiad czy kolacje.
Składniki:
Tortilla pełnoziarnista - 1 szt.
Filet z kurczaka - 60 gramów
Ser żółty proteinowy - 50 gramów
Papryka czerwona
Ogórek kiszony
Ketchup
Sposób wykonania:
Filet z kurczaka pokrój na kawałki dopraw ulubionymi przyprawami i usmaż na patelni.
Na opiekaczu rozłóż tortille
Ser pokrój na mniejsze kawałki i połowe rozłóż na spodzie tortilli
Dodaj usmażony filet z kurczaka.
Dodaj pokrojona paprykę i ogórka kiszonego.

6. Na góre dodaj resztę sera żótego.

7. Złóż tortille i zapiekaj aż się zarumieni.

8. Na tortille dodaj ketchup lub inny ulubiony sos.
Poniżej makroskładniki i kalorie dla całej porcji:
Comments